Önálló energiaellátású reluxa

2012-es újdonság az Internormtól: I-TEC reluxa. Ez egy intelligens  terméknek tekithető, mert jellemzője, a követelményeket is túlszárnyaló energiahatékonyság.

I-Tec-reluxa

I-Tec reluxa

Az Internorm termékek mindig is a magas követelményeknek megfelelő, csúcsminőséget jelentették.  A csúcstechnológia és csúcsminőség miatt a hazai építési lehetőségek és szokások szemüvegén át már-már utópisztikusnak tűnnek.

 

Előnyök: Nincs energiaköltség, nincs telepítési költség, nem kell vésni, mivel nincs szükség elektromos vezetékre. Ennek köszönhetően ez az árnyékoló felújítás esetén is optimálisan alkalmazható, mivel gyakran nem áll rendelkezésre elektromos vezeték. A reluxa már az ablak beépítésekor működőképes, és szinte minden Internorm kapcsolt szárnyú ablaknál utólagosan is szerelhető. A vezérlés kétirányú távirányítóval történik, több reluxa kombináltan is vezérelhető.

A reluxa északi oldali elhelyezés esetén is kiválóan működik. Az akku feltöltéséhez egy vékonyrétegű szolárcellát alkalmaz, amely indirekt és szórt napfény esetén is tölti az akkumulátort.

Egy teljesen feltöltött akkumulátorral körülbelül 100 ciklust üzemelhet, a PV-Modullal való hozzátöltés nélkül is. A rendszer a következő akkumulátort tartalmazza: Lithium-Ion Akku: 3,7 V / 2150 mAh. A rendszer egy védőelektronikával van ellátva, amely védi az akkumulátort a túlmelegedés, hibás funkció, rövidzár és meghibásodás ellen. Akku utánrendelés az Internormon keresztül lehetséges.

A rendszer energia felvétele nem használt állapotban: 150 µA = 0,000150 A → Teljesítmény: 0,0005W
Az akku így üzemkész állapotban maradhat hozzátöltés nélkül másfél évig.

Az akku önmagától 100%-ban lemerülni nem tud, mert ez károsítaná az akkumulátort, és így az élettartam csökkenne. A töltöttséget az elektronika állandóan felügyeli. Amennyiben az akku feszültsége a mozgás alatt egy megadott érték alá csökken, az automatika megállítja a mozgást, és a lamellákat vízszintesre állítja.  Ekkor még lehetséges a lamellák állásán korrigálni.

Amennyiben ez az eset előfordul, 10-15 perc várakozás után a reluxák már a kívánt állapotba vezérelhetőek. Ez a várakozási idő normál esetben elegendő arra, hogy az akkumulátor annyira feltöltsön, hogy egy rövid mozgás újra lehetséges legyen.